Rendőrségi adatok még nem jelentek meg a tavalyi autólopásokról, de néhány felmérés már napvilágot látott. Ezek alapján a Ford, a Volkswagen és a BMW vezeti a lopási toplistát.

Milyen érdekes, hogy a híradó cikke is úgy indul, hogy a riasztó önmagában nem sokat ér!

Az Új technológiák árnyékában

A technikai fejlődés nem csak megkönnyíti az életünket de új és új réseket okoz a biztonságtechnika pajzsán. Az informatikusuk előrejelzései alapján egy teljesen új bűncselekményi forma van kialakulóban. A bluetooth technológia hatalmas fejlődésen ment keresztül. Az eszközök jóval nagyobb távolságban tudnak egymással kommunikálni. Ezzel egy időben az adataink, a mobil eszközeink biztonsága jelentősen csökkent. Autónkat úgy el tudják vinni egy laptop segítségével, hogy a leolvassák a kulcsunkról (ami pl. a zsebünkben van) az információkat amik a nyitáshoz és az indításhoz kellenek. 

Ez sajnos a bankkártyánkra is igaz.

Több megoldás is létezik de a jövő mindenképpen az, hogy „mackók” mellett az otthonunkban ki kell alakítanunk elektro-szmog védett helyeket is.

Átlagosan 150 kocsit lopnak el havonta!

 

Ez kevés vagy sok. Ha a 150 között ott van az Öné is akkor rengeteg!

A távfelügyelet legyen velünk!

Autónkat távfelügyelettel kell védenünk. Felmerül az a kérdés, hogy mekkora értékű autót érdemes komolyabb technikával védeni. Tapasztalatom szerint azt az autót ajánlott védeni amelyiknek az értéke kétmillió forint körül/felett mozog, vagy olyan tulajdonságokkal bír ami csak a számomra érték.

Egyébként bármilyen rendszert alkalmazunk a nyomkövetés, a távfelügyelet mindig benne van egy hatékony csomagban. Ha védeni akarja értékeit bízza azt a legjobbakra.

 

a Hiradó teljes cikke:  https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2018/02/02/itt-a-lopott-autok-toplistaja! linken olvasható

Visszahívást kérek

Abonyi László

06709845491

abonyi.laszlo@prosec.hu