Kia Stinger

…………….szerintem!

…..de miért?

a 2018-as év autója!

Számomra érdekes, hogy az év autója nem egy elektromos autó lett. Minden bizonnyal a Volvo megérdemli a szavazatokat de……….

 

Az az érzésem, hogy a benzin lobby nem hagyja magát. A minap beszélgettem a gépjármű távfelügyelet egyik partnerével és egyszerűen le „dodzsemezte” az elektromos autókat. Idézem; az autóba benzin kell, a traktorba gázolaj, a hétvégére meg ott dodzsem!

Lehet a fejlesztők bármit tesznek a szakma nem fogadja el az elektromos autókat? Ami mindenképpen megdöbbentő, hogy a hét pontozott autóból egyik sincs ami teljesen elektromos lenne. Hibridet találunk de teljesen elektromos autót nem. Ez mindenképpen gondolat ébresztő. 

A győztes egyébként a a Volvo XC40 a SEAT Ibiza és az ötös BMW előtt.

…..de miért nem Ő?

Kia Stinger

A negyedik helyezett KIA Stingert volt szerencsém élőben is látni. Fantasztikus a bringa. Olyan autó amibe belelehet szeretni. Kívül-belül lenyűgöző! Korea ezzel az autóval egy olyan piacra tört be amiről pár éve gondolni se mertünk volna. Valljuk be inkább ciki volt Kiával járni mint sem a család büszkesége lett volna. Hát ez az autó Audi, BMW, babérokra tör harmad áron! A teszt vezetés után egy komolyabb cikket is leközlünk róla.

-a távfelügyelet legyen velünk-

.