Az évszázad csalása!?

Sokan szeretnénk ha kontroll alatt tudnánk tartani az életünk minden részét. Vannak főbb területek amik rajtunk múlnak de van amire sajnos egyáltalán nincs befolyásunk. Ezek okozzák a stresszes helyzeteket. A politikára, a gazdasági helyzetekre, a sport eredményekre ritkán tudunk befolyással lenni.

Aztán van amikor azt hisszük, hogy átgondoltan cselekszünk és mégis csapda az egész. Ilyen volt a deviza hitel. A bankok (csupa kis betűvel) szinte erőltették és az árfolyam kockázatot és az alacsony kamatokkal tették vonzóvá. Szépen behúzták a lakosság nagy részét a csőbe. Olyan mértékű elszegényedést okozva amit a háború után nem láttunk. Még a bokros (csupa kis betűvel) bácsi se tudott ekkora pusztítást csinálni!

Van aki azt mondja a hitel felvevő a hibás. Miért nem választotta a forintos hitelt. Meg minek neki egyáltalán hitel? Ezzel a felvetéssel nem tudok mit kezdeni. Azt gyanítom, hogy egy szimpla üzleti fogás volt ami túl jól sikerült. Ha kisebb az árfolyam robbanás akkor senki se veszi észre, hogyan lettünk bepalizva. Most viszont senki se akarja kiüríteni a zsebeit. Szépen csöndben szeretnék, ha az idő begyógyítana minden sebet.

De elkezdődik a kamatemelési periódus és újra bedőlt hitelektől lesz mocskos az utca. Tudott volna valaki választást nyerni azzal, hogy a devizások mellett kampányol? Sosem tudjuk meg. Mindenesetre a téma újra az asztalra került. Egyre hangosabb a mozgolódás!

Azt gondoltam, hogy kicsit utána járok a témának. Bele ásom magam a történetébe, a nemzetközi helyzetbe, és, hogy mi a mai valóság!

Bárkinek van valami információja szívesen veszem.